Military Camp

Karlskrona

Under en intensiv vecka kommer du som går i gymnasiet att få veta mer om samhällets försvar genom besök vid arméförband, marinförband, flygvapenförband samt besök hos Polis och räddningstjänst.

Vid besöken kommer du få en bild över vilka uppgifter de har och vilka yrkesutbildningar och andra utbildningar som Försvarsmakten, Polis och räddningstjänst har att erbjuda dig.

Du kommer att få träffa andra frivilliga försvarsorganisationer och få information om deras verksamhet samt få lära dig om ditt eget ansvar inom krisberedskap.

Kursdetaljer

Kursplats Karlskrona
Startdatum 2021-10-31
Slutdatum 2021-11-05
Sista anmälan 2021-09-15
Målgrupp Kursen vänder sig till dig som går i gymnasiet och bor i det län eller närliggande län som kurserna genomförs. Du söker till den kurs som ligger närmast din bostadsort.
Särskild information Du ska inte ha någon tidigare erfarenhet av frivilligförsvarets ungdomsverksamhet. Du måste vara svensk medborgare för att kunna delta på kursen.
Övrig information Det krävs inget medlemskap i en frivillig försvarsorganisation för att söka denna kurs och Försvarsutbildarna står för din kost, logi och resa till kursplatsen. Ungdomar under 18 år måste bifoga blankett med målsmans godkännande vid ansökan till kurs.