Prova på kurser

Försvarsutbildarna har ett antal olika prova på-kurser där det inte krävs tidigare förkunskaper eller medlemskap i en frivillig försvarsorganisation. Huvuddelen av dessa kurser riktar sig till ungdomar men Military Weekend är för de som fyllt 18 år eller är äldre.

Prova på kurser

Military Weekend

Military Weekend ger dig en möjlighet att praktiskt prova på det militära livet under en helg samtidigt som du får information om Försvarsmaktens och de frivilliga försvarsorganisationernas verksamhet. Du måste ha fyllt 18 år eller vara äldre samt svensk medborgare.

Läs mer
Prova på kurser

Ungdom – Military Day

Under Military Day får du som är 15-17 år en introduktion till Försvarsmaktens och de frivilliga försvarsorganisationernas ungdomsverksamhet. För den här kursen behövs inga förkunskaper.

Läs mer
Prova på kurser

Ungdom – Military Weekend

Military Weekend - ungdom är till för dig som är 15-17 år och funderar på om du aktivt ska delta i Försvarsmaktens verksamhet som ungdom, men också vilka alternativ som finns när du fyllt 18 år. För den här kursen behövs inga förkunskaper.

Läs mer
Prova på kurser

Ungdom – Military Weekend – militär idrott

Har du en aktiv fritid och gillar träning så är denna kurs helt rätt för dig. Detta är en Military Weekend med en specifik inriktning mot militär idrott.

Läs mer
Prova på kurser

Ungdom – tema armé

Du får en inblick i vad som sker på Arméförbanden och vad det innebär att tjänstgöra i Försvarsmakten. För den här kursen behövs inga förkunskaper.

Läs mer
Prova på kurser

Ungdom – tema uniformsyrken

Du får veta mer om samhällets försvar genom besök och information om olika förband inom Försvarsmakten samt Polismyndighet och Räddningstjänst. För den här kursen behövs inga förkunskaper.

Läs mer
Prova på kurser

Ungdom – tema språk

Prova på att vara militärtolk! Kursen syftar till att ge dig en inblick i utbildningen till specialistofficer och militärtolk. För den här kursen behövs inga förkunskaper.

Läs mer