Military Weekend

Halmstad

Military Weekend är till för dig som fyllt 18 år eller är äldre och funderar på om du ska delta aktivt i Försvarsmaktens verksamhet. Du är dock inte säker på vad som passar dig bäst utan vill veta mer om hur det är att vara anställd på heltid eller deltid, att vara en del av Hemvärnet eller om det passar dig bäst att ägna fritiden åt en frivillig försvarsorganisation.

Under tre intensiva dagar får du prova på och lära dig om bland annat:
- exercis, det vill säga hur man går, står och flyttar sig i grupp,
- uniformssystemet och personlig utrustning. Hur du använder uniform och utrustning så att du klarar dig i alla väder,
- ge första hjälpen och använda sjukvårdsmateriel,
- Försvarsmaktens fysiska krav och tester,
- värdegrund.

Du får även veta mer om de frivilliga försvarsorganisationerna och Försvarsmakten samt hur man går vidare mot, till exempel, en avtalsbefattning i Hemvärnet.

Kursdetaljer

Kursplats Halmstad
Startdatum 2020-10-02
Slutdatum 2020-10-04
Sista anmälan 2020-09-01
Målgrupp Kursen är till för dig som är intresserad av att göra en insats i Försvarsmakten eller en frivillig försvarsorganisation och vill veta mer innan du gör ett val.
Särskild information Du måste ha fyllt 18 år eller vara äldre samt vara svensk medborgare. Utbildningen kräver god fysik.
Övrig information Det krävs inget medlemskap i en frivillig försvarsorganisation för att söka denna kurs och Försvarsutbildarna står för din kost, logi och resa till kursplatsen. Kursen vänder sig till dig som bor i det län eller i närliggande län där kursen genomförs. Du söker till den kurs som ligger närmast din bostadsort.
Kurskod G07112 Inställd

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Mer om webbplatsen.