Information om kursansökan

Här finns information och ansökningsbeskrivning av kurser och annan verksamhet för dig som redan är medlem och aktiv i vår ungdomsverksamhet


Information om aktuella kurser finns på www.forsvarsutbildarna.se/utbildning/ungdom/


Hur söker jag till kursen?

1.       Kontrollera med familjen att du kan åka på en kurs och inte har annat inplanerat den tiden

2.       Skriv ut den bifogade kursanmälan, fyll i den övre delen och skriv under, be någon av dina föräldrar att skriva under (gäller inte dig som fyllt 18 år) Skriv tydligt. Viktigt att e-postadressen är tydlig då det är den som används för kommunikation. Markera gärna i högerkanten på ansökan om det är en annan e-post än den som detta meddelande är skickat till som ska användas!

3.      OBS! Kursanmälan skickas in till utbildningsledare ungdom på eget förbund, se nedan!

Tillhör du Stockholms avdelningar:
Tillhör du Södermanlands avdelningar:
Försvarsutbildarna i Stockholm och Södermanland Försvarsutbildarna i Stockholm och Södermanland
c/o Mats Nilsson c/o Joakim Andersson
Högbyvägen 6 Säbygatan 16 A
175 54  JÄRFÄLLA  644 34 TORSHÄLLA

Alternativt kan ni scanna anmälan i .pdf format och låta någon förälder e-posta den till
mats.nilsson@forsvarsutbildarna.se för Stockholm
joakim.andersson@forsvarsutbildarna.se för Södermanland

4.       Anmälan kontrolleras så att du uppfyller förkunskapskraven samt kontrolleras med ungdomsledare/avdelningschef att du är lämplig och har förutsättningar för att genomföra kursen

5.       Anmälan skickas vidare till riksförbundets kansli för registrering och antagning.


Antagningen

1.       Kursledningen gör en antagning av elever efter anmälningstiden har gått ut.

2.       Är det många anmälda kan några bli satta på reservlista

3.       Antagningsbesked skickas ut  per e-post
Kom ihåg att kolla din e-post denna tid och att även kolla skräppost/spamfilter

4.       I antagningsbeskedet kommer det att finnas några uppgifter du ska lösa. T ex bekräfta till kursledningen att du fortfarande är intresserad (eftersom det går en tid från ansökan till antagning kan det ha ändrats). Beställa biljetter för resan och anmäla behov av specialkost.  Gör detta så fort som möjligt.

Det kommer också att finnas någon form av utrustningslista på vad som ska tas med till kursen. Läs igenom den och kontrollera din utrustning. Är det någon utrustning som du inte har fått ut som ska med kontaktar du kursledningen och meddelar detta. Är det utrustning som är trasig och behöver bytas eller om du har tappat bort den gör du en anmälan till din ungdomsledare/avdelningschef enligt rutin.


Återbud

Om det är så att du av någon anledning får förhinder att genomföra kursen, sjukdom eller annat är det viktigt att du meddelare detta så fort som möjligt.

1.       Dyker något upp innan antagningsbeskedet skickat ut anmäler du på enklaste vis till mats.nilsson@forsvarsutbildarna.se att du inte längre har möjlighet att delta

2.       När du har mottagit antagningsbeskedet ska det finnas instruktioner där hur du gör om du måste lämna återbud. Gör det så fort som möjligt så kanske någon på reservlistan får en chans att komma med på kursen.