Medlemsbrev mars 2023

Kära medlemmar,

”Ja visst gör det ont när knoppar brister.

Varför skulle våren annars tveka?”

Detta är som bekant inledningsfrasen till den kända dikten av Karin Boye.

Foto: Marielle Andersson Gueye

Tvekar gör dock inte de aktörer som arbetar med den beridna statsceremoniella verksamheten. Om knappt två månader det vill säga i slutet av april kommer vi att få se våra ädla springare genomföra årets första beridna högvakt. Vid den tidpunkten värmer förhoppningsvis solen, fåglarna kvittrar, träd och buskar lyser ljusgröna samt sist men inte minst har våra gator och trottoarer sopats rena. Livgardet har under vintern och tidiga våren intensifierat sina förberedelser inför den kommande högvaktssäsongen. Det har kommit några nya hästar till stallet på Lidingövägen 28. Det ska bli mycket roligt att se de unga hästarna i sin första tjänstgöring. Jag hoppas att 2023 blir ett lyckosamt år för den beridna verksamheten både när det gäller högvakter och kungliga korteger.


Foto: Magdaléna Straková

Medlemsresan till Tjeckien
Jag vill åter slå ett slag för vårens medlemsresa som går till Tjeckien sista helgen i maj. Det finns fortfarande några platser kvar så ta chansen och följ med på resan där höjdpunkten blir besöket vid stuteriet Kladruby nad Labem. Ytterligare information finns på följande länk: https://www.signaturresor.se/resa-i-hastens-tecken-med-beridna-hogvakten-till-prag


Foto: Marielle Andersson Gueye


Intressanta event under mars-april

Stall- och ridhusvisning
Den 19 mars genomförs årets första stall- och ridhusvisning i Livgardets lokaler på Lidingövägen 28 i Stockholm. Den 16 april genomförs årets andra visning. Vi kommer bland annat att få besök, under respektive visning, av 30 professionella Stockholmsguider som har önskat att få inblick i vår verksamhet och därmed få ökade kunskaper om den beridna tjänsten så att de därmed kan lösa sina uppgifter ännu bättre.

Årsstämma
Den 23 april genomförs föreningens årsstämma i Grand Hotel i centrala Stockholm. Jag hoppas att det blir en stor uppslutning. Stämman går att följa på TV. Information om detta kommer att finns på vår hemsida i god tid innan stämman genomförs.

Årets första beridna högvakt
Onsdagen den 26 april genomförs årets första beridna högvakt. Det kommer finna några nya hästar i enheten. Det ska bli väldigt roligt att se Livdragonerna i sina blå uniformer genomföra årets första beridna högvakt. Nu håller vi tummarna för att solen skiner den dagen.


Medlemsavgifter
Det visar sig att några medlemmar har missat att erlägga årsavgiften för 2023. Jag hoppas och önskar att de som inte har betalat årsavgiften gör detta. Det är ju ni medlemmar tillsammans med generösa sponsorer och givmilda donatorer som utgör den ekonomiska grunden för vår verksamhet.

Kära medlemmar och andra fans av den Beridna Högvakten. Jag hoppas att vi får en fin vår och att våra ädla springare sköter sig väl i sina uppdrag på huvudstadens gator och torg. Väl mött i våra stall- och ridhusvisningar, på årsstämman och sist men inte minst som åskådare när den beridna verksamheten genomförs.

Carol Paraniak
Generalsekreterare