ledare

also sprach ordförande Langerbeck

Hemvärnsbefälets riksförbund SYD årsmöte den 17 februari 2024

Så blev det årsmöte igen. Det var några som passade på att komma till Lund i det soliga vädret. Andra lyssnade på mötet på Teams. Tänk vad vi har lärt av Covid 19 hygienen.

Demokrati på gräsrotsnivå med ca 25% av medlemmarna närvarande. För dem som kom, och dem som deltog digitalt är jag evigt tacksam. För Dig som inte kom, Du missade ett par guldkorn.

Att kunna påverka genom demokratiska verktyg. Det är till viss del det, som kriget i Ukraina handlar om. Att få Dina synpunkter, reflektioner mm är viktigt för oss som kom.

Du missade Major Björn Åströms aktuella och superintressanta föredrag om Operation Interflex. Dessutom missade Du Fredrik Bojeruds eminenta hemlagade ärtsoppa.

Jag hoppas att jag får se er alla på vårt nästa evenemang. Inbjudan kommer så snart lokal mm är bokad.

I veckan kom så den sista pusselbiten i Sveriges Natoansökan. Ungern sa ja. Nu kan vi inte ducka. Vad innebär Nato för oss i Sverige och för oss i Hemvärnet? Jag tror inte att vi har alla svar, men vägen mot dessa svar kantas av fler frågor. Natoanpassningen kommer att påverka oss i många år framöver. Så det är bara att hugga i.

Våren är här och med den hösnuva och solbränna. Passa på att njuta. Ta hand om Dig och Din familj. Planera för tjänstgöring, förbered er för 90 dagar och längre.

Hälsar dig,

Peter Langerbeck

omvald föreningsordförande i HBR Syd