Blogg

Under våra kurser ber vi gärna våra kursdeltagare att skriva samman ett blogginlägg om kursen de deltar på. Här kan ni läsa dem i sin helhet.


Fortbildning av CBRN-instruktörer
lektionsbild
ÖL Nalle Johansson & Instr. Bernt-Åke Nensén lyfter fram FöUtb grafiska profil och förbundets trycksaker.

Arasteh Heinemann, kursadj:

För många innebär helgen tid för avkoppling och återhämtning. För oss funktionärer och medlemmar i Försvarsutbildarna innebär den samverkan med varandra, utbildning, planering och möjligheter att skapa förutsättningar inför kommande verksamhet. Då är en helg – en helg…


Nya kombattanter redo
Utbildningsbild
Instruktör Nalle Johansson, Försvarsutbildarna, visar Annicka Ericsson och Ameli Trygg hur en autoinjektor mot nervgas fungerar.

Charlotte Pettersson, Militärhögskolan Halmstad:

För att öka den militära förmågan behövs kompetent personal, militär som civil, med god förståelse för uppgiften i krigsförbanden. Militärhögskolan i Halmstad (MHS H) har nyligen, med stöd av Försvarsutbildarna, genomfört en tre dagar lång…


 Krönika CBRN Grundkurs 2017
TPK
Tillpassningskontroll i det fria med tårgas.

Läs Moa Hummelgårds krönika om CBRN Grundkurs 2017 i Höllviken

Nu är det äntligen semester! Några välförtjänta dagar på flykt från vardagen som brandingenjör arbetande med utbildningsfrågor på en av Sveriges största räddningstjänster.

 


Skarp övning för CBRN-plutonerna
Övningsbild
Indelning i två grupper. Den ena indikerade sarinklorid och senapsgas.

Wilhelm Guldbrand, Totalförsvarets skyddscentrum:

Lördagen den 28 maj bjöd Västerbotten och Umeå på en av sina vackrare sidor. Strålande sol, blå himmel och leende hemvärnspersonal. Lite trötta kanske, på väg att bli varma i solen men fyllda av engagemang att öva sin huvudtjänst, CBRN.


Inläggen kan även komma att publiceras på våra uppdragsgivares sidor eller på FöUtb centralt och på sociala medier. I förteckningen nedan finns även länkar till inlägg som myndigheterna gjort själva där CBRN-förbundet deltagit med instruktörer.