Försvarsutbildarna Bohuslän-Dal

Välkommen till Bohuslän-Dals Försvarsutbildningsförbunds hemsida! Här finns en kort presentation av vårt förbund och dess verksamhet. Givetvis publicerar vi också information till våra medlemmar här.

Bohuslän-Dals Försvarsutbildningsförbund ingår i Svenska Försvarsutbildningsförbundet och är Sveriges västligaste förbund. Vi är en ideell och partipolitiskt obunden sammanslutning av Försvarsutbildningsföreningar med ingående ungdomsavdelningar.

Vår främsta uppgift är att genomföra vidareutbildning av personal för de uppgifter de har i försvarsmakten. Det innefattar såväl anställda som hemvärnspersonal och personal ur frivilligorganisationerna.

Vi skall bedriva försvarsupplysning både internt och externt för att skapa insikt om svensk säkerhetspolitik Vi skall bedriva ungdomsverksamhet för att ge ungdomar meningsfull fritidssysselsättning. Vi skall bedriva rekrytering av nya medlemmar för att bibehålla folkförsvarsviljan.

___________________________________________________________________________

Förbundets programblad 2019

Här hittar du förbundets programblad för 2019 som bland annat innehåller aktivitetskalendarium för förbundet, föreningarna och ungdomsverksamheten.

Notera att den digitala versionen kan innehålla uppdaterad information jämfört med den tryckta utgåva som distribuerats till medlemmarna.

Programblad 2019 revision 1 (29 maj 2019)

___________________________________________________________________________

Försvarsforum i uddevalla

Det blev en intressant och välbesökt kväll den 10 oktober 2019 hos Bohuslän-Dal när Försvarsforum gästade Uddevalla och Bohusläns Museum

En föreläsning handlade om En säkerhetspolitisk analys med Ambassadör Michael Sahlin som tog oss med på en resa i de krishärdar som vi ser varje dag i nyhetsflödet. Där den senaste händelsen fyller tidningar för att sedan i tysthet finnas kvar i bakgrunden trots att den pågår oavslutad.

Den andra föreläsningen med Brigadgeneral Anders Carell handlade om det Försvarspolitiska läget och Försvarsmakten utveckling. Anders Carell beskrev hur tankarna gått utifrån den rapport som Försvarsberedningen lämnat till Regeringen och vad kostnaderna, vilken utveckling och förstärkning av förmågan som försvaret har behov av utifrån omvärldsläget. Båda föreläsarna är medlemmar i Kungliga Krigsvetenskapsakademien.

Text och foto: Thorsten Flood

___________________________________________________________________________

kontakt

Bohuslän-Dals Försvarsutbildningsförbund
c/o Katarina Moe
Vädursgatan 3
451 63 Uddevalla

Telefon: 072-236 09 09 (styrelseordförande)
E-post: bohuslandal@forsvarsutbildarna.se

Styrelseordförande

Emelie Broo
Telefon: 073-328 09 43
E-post: emelie.broo@forsvarsutbildarna.se

Sekreterare

Katarina Moe
Telefon: 070-244 78 80
E-post: katarina.moe@forsvarsutbildarna.se

Förbundsordförande

Roger Johansson
Telefon: 0522-868 30 eller 070-509 62 10
E-post: roger.johansson@forsvarsutbildarna.se

sociala medier

Facebook

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Mer om webbplatsen.