Försvarsutbildarna Bohuslän-Dal

Välkommen till Bohuslän-Dals Försvarsutbildningsförbunds hemsida! Här finns en kort presentation av vårt förbund och dess verksamhet. Givetvis publicerar vi också information till våra medlemmar här.

Bohuslän-Dals Försvarsutbildningsförbund ingår i Svenska Försvarsutbildningsförbundet och är Sveriges västligaste förbund. Vi är en ideell och partipolitiskt obunden sammanslutning av Försvarsutbildningsföreningar med ingående ungdomsavdelningar.

Vår främsta uppgift är att genomföra vidareutbildning av personal för de uppgifter de har i försvarsmakten. Det innefattar såväl anställda som hemvärnspersonal och personal ur frivilligorganisationerna.

Vi skall bedriva försvarsupplysning både internt och externt för att skapa insikt om svensk säkerhetspolitik Vi skall bedriva ungdomsverksamhet för att ge ungdomar meningsfull fritidssysselsättning. Vi skall bedriva rekrytering av nya medlemmar för att bibehålla folkförsvarsviljan.

___________________________________________________________________________

Förbundets programblad 2019

Här hittar du förbundets programblad för 2019 som bland annat innehåller aktivitetskalendarium för förbundet, föreningarna och ungdomsverksamheten.

Notera att den digitala versionen kan innehålla uppdaterad information jämfört med den tryckta utgåva som distribuerats till medlemmarna.

Programblad 2019

________________________________________________________________

För Din Säkerhet! tossene bygdegård

Den 30 mars genomförde Försvarsutbildarna Bohuslän-Dal ett välbesökt event ”För Din Säkerhet!” i Tossene Bygdegård, Hunnebostrand. Det kom 49 personer från bygden som var mycket engagerade och vetgiriga, som av våra informatörer Ulla Reimers och Ronny Wikström, fick ta del av hur man gör när allt vänds upp och ned i vardagen. Strömavbrott , vattenbrist och översvämningar eller vad det kan bli för kris som överraskar. Mona Engelbrektsson Säkerhetssamordnare i Sotenäs kommun, var med under dagen och fick möjlighet att informera kort om kommunens arbete med säkerhet för de boende i kommunen. Tack till Eva Skagenvall som var ett bra stöd i förberedelserna och i bygdegården!

Text och bild: Thorsten Flood

___________________________________________________________________________

kurs för militära insatschefer

Försvarsutbildarna Bohuslän-Dal genomförde en samordnad utbildning för Militära Insatschefer på uppdrag av P4/BohusDalgruppen. Kursen gick på Skredsvik med utvald personal i ledande befattningar från de tre hemvärnsbataljonerna inom Skaraborgs Regemente P4. Deltagarna hade inryckning på fredag den 7 december och utbildningen avslutades söndagen den 9 december.

Som Militär insatschef (MIC) ska man ha förmåga att arbeta i polisinsatschefs eller räddningsledares yttre stab inom ramen för eftersök, brandbekämpning, översvämning eller annan påfrestning på samhället. En MIC ska kunna leda arbetet vid en brytpunkt/samlingsplats/yttre ledningsstab och kunna stödja arbetet i militära inre staben vid insats och utbildning för militära förband inom ramen för Ingripande vid kränkningar i fred och neutralitet. (IKFN).

Kurschefen Lars Björk hade instruktörer från Polismyndigheten och Räddningstjänsten för att utbilda i förmågan att stödja vid sådan påfrestning av samhället. Instruktör Clas Åke Henricsson gav deltagarna en höjd förmåga att verka vid stab under militär insats av förband vid exempelvis IKFN uppdrag.

Text och bild: Thorsten Flood

__________________________________________________________________

kontakt

Bohuslän-Dals Försvarsutbildningsförbund
c/o Katarina Moe
Vädursgatan 3
451 63 Uddevalla

Telefon: 072-236 09 09 (styrelseordförande)
E-post: bohuslandal@forsvarsutbildarna.se

Styrelseordförande

Thorsten Flood
Telefon: 0521-313 73 eller 070-335 98 20
E-post: thorsten.flood@forsvarsutbildarna.se

Sekreterare

Katarina Moe:
Telefon: 070-244 78 80
E-post: katarina.moe@forsvarsutbildarna.se

Förbundsordförande

Roger Johansson
Telefon: 0522-868 30 eller 070-509 62 10
E-post: roger.johansson@forsvarsutbildarna.se

sociala medier

Facebook

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Mer om webbplatsen.