Förbundsstugan Katterjokk

Bakgrund
Försvarsutbildarna har sedan 1950-talet förvaltat två stugor i Katterjokk, vackert belägna invid Jåkken, med fantastisk utsikt över fjällvärlden!

Efter sammanslagningar av olika lokalföreningar och förbund förvaltas stugorna sedan år 2020 av Försvarsutbildarna Norrbotten.

Den ena stugan (på bild) är fullt beboelig och kan nyttjas för en billig peng av samtliga som är medlemmar i Försvarsutbildarna Norrbotten. Den andra stugan är ett renoveringsobjekt, som planeras att rustas upp under 2023.

Stugorna är belägna ca 150m från Katterjåkks turiststation, i direkt anslutning till jåkken med utsikt över fjällvärlden.

Du kan använda stugan som bas och göra härliga dagsturer till bl.a. vackra Trollsjön, Katterjaure och Soldalen.

Faciliteter befintlig stuga
Den befintliga stugan är ca 25kvm stor och innehåller 4 bäddar, varav en våningssäng och en bäddsoffa. Stugan har el och är utrustad med bl.a. micro, spisplatta, vattenkokare och kylskåp. Stugan har självklart också rinnande vatten, vilket hämtas från Jåkken direkt nedanför stugan – alternativt från kommunens vattenpunkt ca 500m från stugan.

Kostnad:
Medlemmar i Försvarsutbildarna Norrbotten kan hyra stugan till självkostnadspris 300kr/dygn. Priset gäller för år 2022.

Bokning:
Planen är att på sikt skapa en bokningskalender där du kan reservera stugan direkt via vår hemsida. Tills vidare sker bokning genom att maila: norrbotten@forsvarsutbildarna.se

Om dina önskade datum är lediga erhåller du en bokningsbekräftelse med information om kod till nyckelbox, karta över stugan och städregler.

Först till kvarn gäller!