Information – viruset Corona

Uppdaterad information från den 15 april om verksamheten.

Kurser

Vi har ställt in all kurs- och ungdomsverksamhet fram till 28 juni.
I största möjliga mån kommer vi att flytta kurserna till senare under året.

Det innebär att alla kursansökningar finns kvar och man behöver alltså inte söka till kursen på nytt. Ni som redan har blivit antagna till en kurs behåller sin plats.

Så fort nytt datum är fastställt för kursen kommer kurschefen att skicka ut meddelande till berörda kursdeltagare. Har du förhinder och inte kan delta på kursen loggar du in via Mina sidor och lämnar återbud.

För din säkerhet!

Vi fortsätter att genomföra föreläsningen För din säkerhet! som är en informationsträff på tre timmar där du får lära dig vad du kan göra för att klara dig och din familj vid en kris i samhället. Ämnen som ingår är t ex vad man kan tänka på att ha i sin krislåda och hur man hittar bekräftad information vid en kris.
Vi kommer maximalt ha 50 åhörare per föreläsning.

Tänk på att stanna hemma om du känner några sjukdomssymtom.

Här kan du läsa mer och anmäla dig till en föreläsning

Du behövs!

Alla kan hjälpa till – och allas bidrag behövs. Vi uppmanar dig som medlem i Försvarsutbildarna att aktivt hjälpa till i denna svåra tid.

På vår hemsida har vi listat ett antal sätt som du kan bidra.

Vi stöttar myndigheter i samband med Coronaviruset

Vi bistår med förstärkningsresurser i samband med spridningen av Coronaviruset. Det handlar om att förstärka med utbildade medlemmar som har avtal när myndigheternas resurser inte räcker. Just nu stödjer vi region Stockholm, Uppland och Norrbotten.

Mer information om detta finns publicerat på vår facebook-sida.

 

Löpande information och myndigheters rekommendationer och riktlinjer som kan komma att påverka våra fortsatta ställningstaganden och beslut finns på www.krisinformation.se.

 

Med vänliga hälsningar
Bengt Sandström, Generalsekreterare

Tidigare information