Försvarsutbildarna Halland

Välkommen till Försvarsutbildarna Halland! Vi bedriver utbildningar med utgång från vår kursgård Tylebäck.

Corona – Du behövs!

Alla kan hjälpa till – och allas bidrag behövs. Vi uppmuntrar dig som medlem i Försvarsutbildarna att aktivt hjälpa till i denna svåra tid.

Här har vi listat ett antal sätt som du kan bidra:

  • Stockholm läns landsting söker sjukvårdspersonal. Läs mer här
  • Västra Götalandsregionen söker sjukvårdspersonal och servicepersonal (Lokalvårdare, kock, måltidspersonal, patientvaktmästare, dörrvärd eller annat). Läs mer här
  • Röda Korset söker frivilliga i Luleå, Varberg, Linköping, Umeå, Lund, Östersund, Göteborg, Skellefteå, Örebro, Gotland, Helsingborg, Växjö och Nacka. Läs mer här
  • Hjälp till i din lokala frivilliga resursgrupp (FRG). Här är listan över alla FRG
  • Om du har sjukvårdsutbildning kan du hjälpa till inom sjukvården och inte bor i Stockholm eller Västra Götaland så kontakta ditt närmaste sjukhus eller vårdcentral.
  • Kan du hjälpa till och handla till de över 70 år som sitter i karantän så sätt upp en lapp i trapphuset, ring på hos dina granne, sök upp Facebookgrupper på orten där du bor som redan startat handlingshjälp, starta en egen Facebookgrupp om du inte hittar någon på din ort, kontakta din kommun och fråga hur du kan hjälpa till.
  • Ring och prata med vänner och bekanta eller Försvarsutbildarmedlemmar som du tror sitter i karantän och som kan behöva någon att prata med.
  • Kontakta din lokala styrelse och fråga hur ni kan hjälpa samhället.

Tillsammans kan vi Försvarsutbildare göra skillnad!

Johan Renée
Överstyrelsens ordförande

Bengt Sandström
Generalsekreterare

 

 

 

 

Vi erbjuder även information som t.ex. ”För din säkerhet!” som bedrivs på skolor, arbetsplatser eller hos andra föreningar. Vårt förbund består av fem föreningar, Försvarsutbildarna Halmstad, Falkenberg och Varberg samt FAK och HBR.

Kontakt

Försvarsutbildarna Halland
Tylebäck Kursgård
Kungsvägen 1
302 70 Halmstad

E-post: halland@forsvarsutbildarna.se

Sociala medier

Facebook