Informationspåverkan

- medborgerlig motståndskraft.

Hur påverkas du dagligen av olika aktörer med ont uppsåt, varför är du intressant och vad kan du göra för att inte vara en bricka i någon annans spel?

Välkomna att ta del av föreläsningar och andra evenemang inom ämnesområdet informationspåverkan och påverkanskampanjer, om hur vi bygger medborgerlig motståndskraft. – Kan vi vaccinera oss själva och samhället mot informationspåverkan från främmande makt?

Anmäl dig till en föreläsning här.

Informationspåverkan – medborgerlig motståndskraft är en informationsträff på två och en halv timme där du lär dig grunderna inom informationspåverkan och du ges verktyg för att skydda dig, din familj och organisation mot otillåten påverkan.

Ämnen som ingår är t ex genomförda påverkanskampanjer mot svenska och/eller internationella organisationer och stater. Vilka metoder och tekniker som du kontinuerligt utsätts för, såsom kognitiv hacking, desinformation genom informationstvätt och negativ retorik. Hur Sverige och svenska myndigheter arbetar för att hantera aktuell hotbild och vad du som medborgare kan göra för att skydda dig!

Är du privatperson? Då kan du se i listan till vänster under Anmälan – Informationspåverkan om det finns en informationsträff nära dig som du kan anmäla dig till. Vi lägger upp datum vart efter beslut tas om tidpunkt och ort.

Tillhör du en intresseorganisation och vill att Försvarsutbildarna ska genomföra föredrag på ämnet Informationspåverkan?
Då kan du höra av dig till info@forsvarsutbildarna.se

Försvarsutbildarna har skapat konceptet Informationspåverkan – medborgerlig motståndskraft! som riktar sig till vuxna och till ungdomar från 16 år. Vi samarbetar gärna med andra organisationer och föreningar för att nå ut till så många som möjligt. Det kan vara gymnasieskolor, pensionärsföreningar, bostadsrättsföreningar eller andra organiserade grupper och organisationer.

Försvarsutbildarna står för kostnaderna för informatörerna och kan vid behov även stå för vissa kostnader gällande förtäring och lokal. Det kan vara cirka 15-200 personer vid informationsträffen.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Mer om webbplatsen.