Frågor och svar med anledning av Coronapandemin

Med anledning av Coronapandemin har vi här samlat vanliga frågor och svar som berör vår verksamhet.

Om du inte hittar den information du söker så kan du skicka din fråga till utbildning@forsvarsutbildarna.se

På startsidan på vår hemsida, www.forsvarsutbildarna.se publicerar vi uppdaterad information, observera att ändringar kan komma med kort varsel.

Utbildning

Vad har Försvarsutbildarna för policy avseende kursverksamhet under rådande omständigheter?
Försvarsutbildarna följer beslut, riktlinjer och rekommendationer från regeringen, Folkhälsomyndigheten samt våra uppdragsmyndigheter.

Jag var antagen till en kurs som nu är inställd. Kommer kursen att genomföras vid ett annat tillfälle och har jag kvar min plats?
Vi meddelar om kursen får ett nytt datum och i den information får du också veta om du har din plats kvar eller inte.

Jag hade lämnat återbud till en kurs som sedan blev flyttad och nu vill jag söka den igen. Kan jag göra det?
Absolut. Det går att söka om kurser som du lämnat återbud till och det gör du via Mina sidor. Självklart under förutsättning att kursen inte redan är fulltecknad.

Jag har en utbildningsplan som nu inte håller längre då vissa kurser blivit inställda eller flyttade. Vad gör jag?
Sök nästa lämpliga kurstillfälle. Du behöver inte kontakta din frivilliga försvarsorganisation för att uppdatera utbildningsplanen men vi rekommenderar att du informerar dem om ändringarna.

Kommer fler kurser att ställas in?
Om beslut, riktlinjer och rekommendationer från regeringen, Folkhälsomyndigheten samt våra uppdragsmyndigheter förändras och det påverkar verksamheten så följer vi naturligtvis det.

Hur och när får jag information om en kurs genomförs eller blir inställd?
Kurschefen för aktuell kurs skickar ut information om en kurs blir inställd. Du kan också läsa aktuell information på vår hemsida och på Mina sidor.

Jag har utlägg för resa till kurs som inte blir av de datum det var tänkt och biljetterna är inte återbetalningsbara. Får jag ersättning för dem och hur gör jag?
Du skickar in biljetterna tillsammans med uppgifter om ditt namn, mailadress, telefon, bankkonto och vilken kurs du skulle gått till Försvarsutbildarna, Box 5034, 10241 Stockholm.
Om du har fått biljetten digitalt via e-post eller motsvarande kan du maila in uppgifterna med biljetterna som bilaga till ekonomi@forsvarsutbildarna.se.