Lediga jobb

Försvarsutbildarna söker en utbildningshandläggare.

Svenska Försvarsutbildningsförbundet är en demokratiskt uppbyggd medlemsorganisation med totalförsvar och krishantering som verksamhetsområde reglerad under en särskild förordning om frivillig försvarsverksamhet. Uppdraget fullföljs genom att för totalförsvarets behov rekrytera och utbilda frivilliga för civila och militära uppgifter och genom totalförsvarsinformation bidra till folkförankring.

Vår verksamhetsidé innefattar hela skalan från den enskildes säkerhet till samhällets försvar för såväl medlemmar, civila och militära uppdragsmyndigheter som för en försvarsintresserad allmänhet.

Som utbildningshandläggare är du med och utvecklar samhällets krisberedskap och uppbyggnaden av totalförsvaret. Vi söker dig som har ett samhällsintresse och som vill bidra till att göra Sverige säkrare.

Dina Arbetsuppgifter

Som utbildningshandläggare kommer du att delta i utvecklingen av den civila avtalshanteringen inom Försvarsutbildarna. Det innebär att förbättra rutiner, ha kontakter med medlemmar och de myndigheter som våra frivilliga har avtal med. Mycket av kontakterna kommer att ske på telefon. Du kommer också att vara en del i vår kursadministration för civila och militära kurser och svara på frågor från medlemmar och funktionärer samt göra bokningar för våra kurser.

Arbetet innebär också att ta fram statistik, underlag för ansökningar och redovisningar till våra uppdragsmyndigheter, i första hand Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Försvarsmakten. Du kommer även att delta i vårt arbete kring krisberedskapsveckan som MSB initierar varje år och i vårt arbete att öka den enskildes egna krisberedskap.

Dina Kvalifikationer

Vi söker dig som är intresserad av samhällets krisberedskap och totalförsvar. Du ska minst ha en examen från ett högskoleförberedande program på gymnasieskolan. Du ska ha goda kunskaper i Microsofts officepaket och trivas att arbeta med datorn. Som person är du strukturerad och noggrann, har mycket lätt att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du bör vara initiativrik och kunna arbeta både självständigt och i grupp. Det är meriterande om du har erfarenhet från en frivillig försvarsorganisation. Det är också meriterande om du har utbildningen eller har arbetat med krisberedskap och samhällets säkerhet på något sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett varierande arbete på en liten arbetsplats där din insats bidrar till samhällets säkerhet. Kontoret är placerat mitt i centrala Stockholm. Du kommer även att få viss utbildning kopplat till den enskildes- och samhällets krisberedskap. Arbetstiden kommer att planeras i samråd med avdelningschefen och viss flexibilitet finns för att anpassa den till dina egna önskemål.

Tjänsten är projektanställning på halvtid till och med 31 december 2021.

Din ansökan

Vi vill att du skickar din ansökan och CV till info@forsvarsutbildarna.se  senast den 22 januari, märkt med ”Ansökan Utbildningshandläggare”.

Kontakta oss om du har frågor:

Kristoffer Bäckström, avdelningschef, 070- 216 46 74
Hans Klingvall, Unionen, 070-309 34 57

Svenska Försvarsutbildningsförbundet har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Mer om webbplatsen.