Ekonom med redovisningsansvar

Om tjänsten

Är du driven och vill arbeta i en bred redovisningsroll på en arbetsplats med mycket engagemang och vind i seglen? Vi söker en medarbetare till vår administrativa avdelning som vill vara en del av att stödja totalförsvarets utveckling tillsammans med våra snart 30 000 medlemmar.

Tjänsten är placerad vid kansliet i centrala Stockholm.

Om Försvarsutbildarna

Försvarsutbildarna är en rikstäckande frivillig försvarsorganisation indelad i 23 regionala och 15 rikstäckande förbund. Vårt uppdrag är att stärka totalförsvaret och vi förenar många olika frivilliga verksamheter som riktar sig till både försvar och krisberedskap. Vi utbildar bland annat specialister till Försvarsmakten och civila myndigheter för uppdrag i fred, kris och krig. Årligen genomför vi drygt 500 kurser, utbildningar, föreläsningar och seminarier kopplade mot totalförsvarsområdet.

Vi välkomnar alla och vi står för grundläggande värden som demokrati och rättvisa, yttrande- och tryckfrihet samt fred och frihet. Utan våra grundläggande värden vore inte Sverige det land det är idag och som vi Försvarsutbildare står för.

För att stödja arbetet, samt leda och samordna verksamheten, finns ett kansli placerat i Stockholm. Kansliet är uppdelat i tre avdelningar; administrativa avdelningen, utbildningsavdelningen och avdelningen för kommunikation och civila uppdrag, vilka alla lyder under generalsekreteraren.

Vid administrativa avdelningen finns idag fem medarbetare. Dessa har ansvar att stödja kansliets personal och våra frivilliga funktionärer med allt från resebeställningar och utbetalningar av arvoden, till att ta fram beslutsunderlag för ledningsgrupp och styrelsen.

Ekonom med redovisningsansvar

Arbetsuppgifter

Som ekonom med redovisningsansvar kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att svara för löpande bokföring, ta fram bokslut, rapporteringar och redovisningar för organisationens egna ändamål och till våra uppdragsgivare samt löneadministration. Du förväntas också stötta organisationen i olika frågeställningar och kommer ha egna, särskilda ansvarsområden som t. ex.

  • Ansvara för redovisningsprogram med försystem avseende uppdateringar och utveckling.
  • Ansvara för lönesystem med försystem.
  • Medverka vid drift och utveckling av digitala lösningar av ekonomiflöden.
Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom redovisning med minst 5 års yrkeserfarenhet inom området. Det är en fördel om du har erfarenhet av redovisning i ideell och/ eller statlig verksamhet. Erfarenhet från koncernredovisning och K3-regelverket anses särskilt meriterande.

Du har goda kunskaper i MS Office och då särskilt Excel.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av utveckling av digitalt stöd.

Erfarenhet av och kunskap om totalförsvaret är meriterande.

Personliga egenskaper

Som person tycker du om att samarbeta och skapa goda relationer. Du är kvalitetsmedveten och strukturerad, samt kan hantera flera parallella uppgifter utan att uppleva negativ stress. Vi vill också att du kan skriva, strukturera och presentera information på svenska.

Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är flexibel och kan hantera tempoväxlingar eller ändrade förutsättningar. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper och lämplighet i befattningen.

Ansökan

Skicka din ansökan i form av ett personligt brev och CV till anna.eriksson@forsvarsutbildarna.se senast den 20 januari 2024. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Så sök redan idag!

Vi erbjuder dig

Försvarsutbildarna erbjuder dig stimulerande, utvecklande och samhällsnyttiga arbetsuppgifter för Sveriges säkerhet. Här får du yrkesmässiga utmaningar och bra villkor kring ledighet, tjänstepension och kompetensutveckling. Vi erbjuder alla våra medarbetare friskvårdsbidrag samt en årlig hälsoundersökning. Vi strävar efter att våra medarbetare ska ha en bra balans mellan jobb och fritid, där distansarbete är ett av de verktyg vi nyttjar.

Anställningsform: Tillsvidareanställning och vi tillämpar provanställning.

Omfattning: Heltid (37,5 timmar/vecka). Arbetet sker i huvudsak på kontorstid, men arbete på kvällar och helger kan förekomma.

Kontaktpersoner

Administrativ chef
Anna Eriksson, 076-853 61 36 (Nås på telefon före 23/12 och efter 10/1)

Facklig representant
Anki Köhler, Unionen, 070-722 29 70

 

Försvarsutbildarna har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber sig alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.