Inbjudan – krigshistorisk resa till Finland

Nu kan vi erbjuda en unik resa, till ett mycket förmånligt pris!

Under tre dagar, 26-28 augusti, besöker vi Östra Finland nära gränsen till Ryssland, för att studera krigsskådeplatser och lära oss om de hårda striderna som pågick i Kuhmo under Vinterkriget.

Under resan kommer vi också besöka en av Finlands största garnisoner, Kajanalands brigad i Kajaani för att erhålla aktuell försvarsinformation om Försvarsmakten i Finland.

Vi startar resan fredag 26 aug och reser via BODEN-LULEÅ-TÖRE-KALIX-HAPARANDA. Det finns möjlighet att kliva på bussen längs färdvägen.

Under bussfärden kommer det att delas ut ett kompendium till deltagarna för självstudier med översikt över striderna i Kuhmo under vinterkriget. Under färden kommer vår reseledare, pensionerade överstelöjtnanten Anders Nyström berätta om striderna samt intressanta krigsskådeplatser som vi ska besöka under lördagen.

På fredag kväll får vi en guidad tur på ett krigshistoriskt museum i Kuhmo.

Lördag kommer vi besöka olika krigsskådeplatser i terrängen, stridsställningar och minnesstenar, där vår reseledare Anders Nyström kommer att berätta ingående om striderna.

Söndag förmiddag besöker vi en av Finlands största förband där 4 000 ungdomar genomför värnplikt årligen. Vi äter lunch i militärrestaurangen och prövar en kärv finsk krigarlunch. Därefter börjar vi vår hemfärd tillbaka mot Sverige.

Resa med samtliga måltider, boende på hotell i delat dubbelrum, guidning under resan samt inträde till museum – för endast 1 000kr!

Försvarsutbildarna Norrbotten subventionerar resan med 2 000 kr för varje medlem. Max antal deltagare: 40 st.

Anmälan via Försvarsutbildarnas hemsida.

I andra hand via mail: david.vinberg@forsvarsutbildarna.se

Boende
26/8 Hotell Kalevala, Kuhmo Finland
27/8 Scandic Kajanus, Kajaani Finland

Måltider
Fredag
Mellanmål – bussen
Lunch Oulu
Middag hotellet

Lördag
Frukost hotellet
Fältlunch
2 rätters middag hotellet

Söndag
Frukost hotellet
Lunch Kainuubrigaden
Enklare middag Haparanda

Reseledare/kommendant
PA/Övlt Anders Nyström
David Vinberg