Märken och tecken


Anbringande av märken och tecken på överdragskläder


De enda märken och tecken som är tillåtna att bära av Försvarsutbildarna Ungdom på överdragskläder är nationstecken (flagga) samt föreningstecken (Försvarsutbildarna Ungdom märke). Dessa skall bäras på fältjackans vänstra överärm. I övrigt skall skall fältjackans krage, bröst samt högra ärm vara fri från märken och tecken. Samtliga övriga persedlar såsom skjortor, tröjor, mössor, värme- och regnjacka m.m. skall även dessa vara helt fria från märken och tecken.

Nations- och föreningstecknen skall sys fast på fältjackan. Det är absolut inte tillåtet att fästa dem med lim, tejp, häftklammer eller liknande. Nationstecknet skall sys med blå tråd i en nyans som överensstämmer med den blå färg som märket i sig har. Föreningstecknet skall sys med grön tråd i en nyans som överensstämmer med den gröna färg som märket i sig har.

arm.tif
Flaggan skall sys fast på mitten av ärmen på det horisontella planet samt 30mm under axelsömmen. Föreningsmärket sys sedan fast mitt under flaggan med ett avstånd på 6mm under denna.

Flaggan skall sys med raksöm längs efter kanterna runt om hela märket även på de gula fälten. Försök att hålla sömmen så nära kanten som möjligt, ca 1mm.

Föreningsmärket sys med raksöm runt om hela märket. Sy innanför den svarta bården på den gröna delen av märket, men så nära den svarta yttre bården som möjligt.

Sidan publicerad/ändrad 2009-09-19 kl. 21:56 av System user.