Rookieweekend

Rookieweekend är ett tillfälle för dig som är intresserad av och vill lära dig mer om Försvarsmakten och Försvarsutbildarnas ungdomsverksamhet.
Helgen kommer att genomföras på Skaraborgs flygflottilj F7, Såtenäs. Busstransporter anordnas från Uddevalla och Trollhättan. Tider för dessa får ni i samband med att ni genomför anmälan. Själva helgen kommer att vara fredag till söndag och du får då chansen att pröva på flertalet av de aktiviteter som man kan träffa på i ungdomsverksamheten. Du kommer få pröva på att bo på kasern, lära dig hur uppträder i militära sammanhang, testa på sjukvård och hur man tar hand om en skadad kamrat, pröva på att resa militärtält samt att du får uppleva gemenskap tillsammans med de övriga deltagarna. På söndagen kan du välja om du vill fortsätta i den frivilliga ungdomsverksamheten eller lämna in din utrustning och åka hem.

Krav för att få lov att delta
-Du skall ha fyllt 15 år
-Medlemsansökan med målsmans/vårdnadshavares underskrift
-Medlemsavgift på 200kr/år

Mer information om årets Rookieweekend och hur du anmäler dig hittar du i utskicket nedan!

För mer information inför Rookieweekend och för möjligheten att träffa dina blivande instruktörer och redan aktiva ungdomar bjuder vi in till en informationsträff lördagen 27/8 kl 1100 på Bohusläns muséum i Uddevalla. Detta samtidigt som Totalförsvarets dag genomförs och arrangeras av Försvarsutbildarna i Uddevalla.

Mer information om vad ungdomsverksamheten och de olika årskurserna omfattar hittar man under fliken Utbildningen.

Sidan publicerad/ändrad 2016-08-02 kl. 17:04 av David Hassel.