Till dig som vill börja?

Vill du utveckla dig själv?
Bli medlem i försvarsutbildarna! - För dig mellan 15-20 år

Är du intresserad av Försvarsmakten och samhällets krisberedskap? Vill du lära dig hur du tar hand om dig själv och dina kamrater i naturen? 
Då passar vår ungdomsverksamhet perfekt.

Hos oss får du bland annat:

·         Lära dig grunderna i överlevnad.

·         Utmana dig själv i olika fysiska aktiviteter.

·         Ta ansvar för dig själv och andra under varierande omständigheter.

·         Lära dig hur man ger första hjälpen.

·         Prova på skytte.

·         Lära dig mer om Försvarsmakten och det svenska krisberedskapssystemet.

·         Delta i intressanta studiebesök.

Under loven kan du dessutom delta i vinter-, sommar- och höstkurser på något militärt förband eller på någon av våra kursgårdar runt om i landet. 
Vi ger dig möjlighet att utvecklas genom kunskap, utmaningar och gemenskap.

Inom Försvarsutbildarnas ungdomsverksamhet får du som medlem möjligheten att tillsammans med andra växa och utvecklas för att kunna ta ett större ansvar. Vi erbjuder dig en spännande och bred verksamhet.

Du startar med att genomföra en introduktion där du får en god bild av Försvarsmakten och Försvarsutbildarnas ungdomsverksamhet. Introduktionen syftar bland annat till att underlätta framtida val av engagemang.

Därefter får du en grundläggande utbildning för att få kunskaper och färdigheter inom sjukvårdstjänst, skjutning, fysisk träning/idrott, militär utrustning mm.

För att du ska få en så bred ungdomsutbildning som möjligt finns det även veckokurser som du kan genomföra, t.ex. vinter-, fjäll- och överlevnadskurser.

Efter din ungdomstid kan du fortsätta utveckla dig genom att utbilda dig till instruktör eller söka utbildning för att få en anställning eller avtal med Försvarsmakten

 

Låter detta intressant?

Skicka ett mail och tala om vad du heter och var du bor så får du information om din närmaste ungdomsavdelning och när du kan börja.


Stockholms ungdomsavdelningar har nu börjat introduktions- och baskurser och kan för närvarande inte ta emot nya medlemmar

Ny intagning till introduktions- och baskurs är planerad tillhösten 2018


 

E-post: Utbildningsledare ungdom

 

Information till föräldrar. Klicka här!

Sidan publicerad/ändrad 2017-10-07 kl. 11:24 av Mats Nilsson.