44:an - Strapats & fältvana

Helgen vecka 44 var höstens andra dygnsövning. Denna fältvanehelg kombinerades med en strapatsövning för Fortsättningskurs (FK) och Ledarskapskurserna (LK). LK startade sin strapats redan på lördagskvällen och genomförde denna helt i mörker.
Yxhuggning
Yxhuggning

Inför helgens övenattning fick Grundkursen utbildning i vassa verktyg, dvs kniv, yxa och såg och hur dessa hanteras på ett säkert sätt. Inom ungdomsverksamheten hugger vi t ex yxa knästående och armen förs genom sågen så att den inte kan hoppa och skada händerna. 

Godkända LK
Godkända LK

Ledarskapskursen genomförde en strapats/soldatprov om dryga 2 mil helt i mörker. De bar full personlig utrustning och hade även med radio med högantenn och sjukvårdsmateriel. Det svåraste var att hitta ett lämpligt sätt att bära med högantenn. Gänget i Ledarskapskursen höll gott mod och efter att ha fått vila ut till lunch fick de kompletterande utbildning i chef och förläggning då de senare, åter helt i mörker, ledde de Grundkursen i att ordna en komplett förläggning. På det hela taget gjorde de ett utmärkt jobb!

Godkända FK
Godkända FK

Fortsättningskursen genomförde samma marsch som Ledarskapskursen, men gick första halvan i dagsljus och slapp högantenn efter halva vägen. Uppgiften var absolut tung och jobbig, men ungdomarna tog sig i mål med gott humör och ett soldatprov rikare.

Tillitsövning
Tillitsövning

Efter genomförd vård avslutades övningshelgen med ett anta tillitsövningar. Ungdomarna ställde t ex upp gruppvis så att en gruppmedlem fick rusa fram mot de andra i blindo tills de tog mot sin kamrat. De fick även pröva på exercis i bilndo. Det hela var mycket uppskattat och gav upphov till många glada skratt hos både ungdomar och instruktörer.

Sidan publicerad/ändrad 2009-11-07 kl. 17:00 av Henrik Bjugård.