Skjutning 10 oktober

Lördagen 10 oktober genomfördes en gedigen utbildning på Gevär 22 HV. Dagen avslutades med en första skjutning med sina gevär.

Efter teori och säkerhetsgenomgång (med prov) genomfördes ytterliggare utbildning i vapnen. Utbildningen genomförs momentvis så att eleverna får gå genom varje moment i inför skjutningen i lugn och ro tills allt sitter och alla moment kan genomföras i följd.

 Framåt eftermiddagen bemannades skjutvallen av entusiastiska ungdomar där flertalet sköt gevär för allra förstagången. Allt flöt på perfekt och det märktes väl att all rädsla var borta och att gevären behandlades ed respekt och skicklighet. På bilden till höger kan vi se tre GK elever som njuter av sina fina träffresultat.

Efter att ha skjutit ett antal skott fick ungdomarna själva beskåda hur väl de träffat målen. Trots att många sköt för första gången var det en hel del som verkligen visade prov på god skjutskicklighet. 

Två av föreningens äldre elever från Ledarskapskurs 2 (LK 2 - fjärde året) var med och hjälpte övriga ungdomar att göra rätt. Här kan vi se hur en av dessa fick avsluta dagen med att visa på sin skjutförmåga - här i stående skjutställning. 

Sidan publicerad/ändrad 2009-11-06 kl. 19:14 av Henrik Bjugård.