Rekrytering HT 2012

UING tar emot ungdomar som vill börja inom Försvarsutbildarnas ungdomsverksamhet t.o.m den 27 september.

Du skall vara fyllda 15 år och vara mantalsskriven i Sverige, hellst inte vara äldre än 17 år då du börjar i verksamheten samt ha målsmans tillstånd ( = underskriven kursanmälan av målsman).

Försvarsutbildarnas ungdomsverksamhet 9 september på Karlberg!

Försvarsutbildarna Ungdom Stockholm har under olika former funnits och verkat sedan 1920-talet. Under alla år har vi utbildat ungdomar mellan 15 och 21 år. Vår långa erfarenhet inom området borgar för kvalitet i utbildningen, ett bra föredöme och seriös verksamhet. Många av våra ungdomar har gått vidare till en officerskarriär.

Söndagen den 9 september kommer vi att visa upp delar av vår verksamhet på Karlbergs slott. Vi kommer där att genomföra förevisningar av våra utbildningsgrenar, bland annat sjukvård, spaning och grupps framryckning och strid (utbildning i strid ges bara till ungdomar som har fyllt 18 år och har varit aktiva i minst två år).

Vi kommer även att visa upp uniformer, radiostationer (”Walkie-talkie”) och annan utrustning som vi använder samt de vapen vi använder i verksamheten. Runt kl 14.00 beräknar vi att vi är klara.

Tid:               Förevisning Söndagen den 9 september kl. 10.00 - 14.00

Samling:       Vakten Karlbergs slott kl 10.00 (en kvart senare går vi samlat därifrån).

Transport:   Egen. Pendeltåg till Karlbergs station. Gå mot Karlbergs slott. Vänster till Rörstrandsgatan, tunnel och gångbro över Klarastrandsleden. Tunnelbana till S:t Eriksplans station. Följ Rörstrandsgatan till tunnel och gångbro över Klarastrandsleden.

Utrustning:  Civila oömma kläder, regnplagg, varm dryck samt smörgåsar (egen lunch).

Alla som fyllt 15 år, tjej eller kille, kan gå med. Tag därför med dem du känner som har fyllt 15.

 

Ny, aktuell information om Försvarsutbildarna finns hela tiden på vår hemsida www.forsvarsutbildarna.se/stockholm/ungdom

Om Du har några frågor, förslag eller kommentarer så tveka inte att kontakta oss på E-post till stockholm@forsvarsutbildarna.se

Din lokala ungdomsavdelning UING

 

Kursstart

2012-09-13 kl. 18:30

 

Torsdagen den 13 september är du välkommen på ett informationsmöte/kursstart hos oss  INGENJÖRUNGDOM UING.Vi samlas Kl. 18:00 utanför Vakten KavalleriKasern (KavKas) Lidingövägen 28 och kommer att nyttja utbildningslokaler inne på Kasernområdet

(se Tfn karta38B5)

 

Där får du ytterligare möjlighet att träffa ungdomar och instruktörer från avdelningen och bilda dig en uppfattning om verksamheten. Kan du inte den 13:e, så kan du även komma den 20:e september.

 

Ta chansen !

Det kan vara början på en intressant och meningsfull del av ditt liv!

Läs mer om vad vi gör på nätet:http://www.forsvarsutbildarna.se/stockholm/ungdom

http://www.forsvarsutbildarna.se/pontoniererna/ungdom/

Har Du eller dina föräldrar några frågor är ni välkomna att kontakta:

Avdelningschef Ro/Lt Bjugård henrik.bjugard@forsvarsutbildarna.se, 070-787 63 72

alt.

Utbildningsledaren Ro/Kn Andersson

goran.andersson@forsvarsutbildarna.se

Sidan publicerad/ändrad 2012-08-28 kl. 18:30 av Göran Andersson.