Lunchkonsert 22 mars 2012

Torsdagen den 22 mars 2012 konserterade Karlbergs Musikkår i Militärhögskolans restaurang på Karlbergs Slott. Lunchkonsertens publik var främst kadetter och personal vid Militärhögskolan men en del lunchgäster utifrån hade också sökt sig till Karlberg för att uppleva konserten.

Musikkåren med Nils-Åke Nilsson som dirigent och Eva Magnusson  som sångsolist (bilden ovan; klicka på den för större format) bjöd på ett varierat och rikt program av marscher, operett-, musikal-, film- och underhållningsmusik. Bland marscherna fanns Sam Rydbergs Italia och Jules Sylvains Ankaret opp. Musikkåren spelade också signaturen till den mångåriga radioserien Plats På Scen!Frühjahrsparade Marsch av Robert Stolz. Eva Magnusson sjöng bland annat Tulpaner från Amsterdam, Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad och I Could Have Danced All Night.

Att konserten var omtyckt framgick av det entusiastiska gensvaret och upprepade bravoropen från lunchgästerna. En allmän önskan var att fler konserter med musikkåren skall arrangeras framöver. (2012-03-26)

Sidan publicerad/ändrad 2012-03-29 kl. 00:14 av Hans Wicklund.