Festkonsert Hallwylska museet 10 juli 2013

Onsdagen den 10 juli bjöd Karlbergs MusikkårFestkonsert på Hallwylska Museet. Festföremålet var själva Hallwylska Museet som i år firar 75-årsjubileum. Med konserten slogs också portarna upp till årets sommarmusik på museets vackra innergård.

Efter ett intensivt regn under dagen infann sig precis till konsertens början det som alla hade längtat efter - en strålande vacker högsommarkväll. Och i den genomfördes konserten under briljant ledning av dirigenten Björn Ericson som också var solist på eufonium i ett stycke. Dirigentstaven övertogs under tiden av rutinerade Nils-Åke Nilsson.

Medverkande och mycket uppskattade sångsolister var Eva Magnusson och Erik Ström, båda med ett gediget förflutet och många konserter på Museet och för många i den stora publiken ett kärt återseende.  

Vidare medverkade sommarmusikens ledare och producent Rimma Gotskosik på violin och i glänsande dansnummer Annika Listén och Tilda Henriksson.

För intressant information om Museet stod museipedagogen Stefan Lindström.

Konferencier var musikproducenten och radioprogramledaren Bo Magnusson.

Efter ett pärlband av  härliga musikinslag avslutades den av glädje och värme fyllda konserten med allsång i Wien, mina drömmars stad och Sommar, sommar, sommar.

Några av musikinslagen finns på YouTube:

Sidan publicerad/ändrad 2013-07-28 kl. 17:20 av Hans Wicklund.