Höstkonsert 18 nov. 2007

Utsålt och succé när höstens upplaga av Musik på Karlberg avslutades med festlig Slottskonsert
Karlberg2007-11-18_01.jpg
Eva Magnusson
Vid nittontiden söndagen den 18 november 2007 fylldes den vackra Rikssalen på Karlbergs Slott till sista plats av en härligt glad publik som mött upp för att avnjuta den sista konserten för säsongen i serien Musik på Karlberg. För musiken svarade Karlbergs Musikkår under ledning av dirigenten Jan-Erik Thylander.

Publiken fick uppleva ett rikt varierat och mycket festligt konsertprogram som började med att Peter Wetterberg, ordförande i musikkåren, inledningsvis och utanför det ordinarie programmet, apostroferades med favoritmarschen General Cederskiöld. I den rika och vackra bukett av musikaliska pärlor som publiken sedan bjöds på kan nämnas avsnitt ur Johan Helmich Romans Drottningholmsmusik och Bernhard Henrik Crusells Klarinettkonsert i B dur, Utskärgård av Bobbie Ericson och ett potpurri från den i år 50-årsfirande West Side Story. I Bernad Crusells klarinettkonsert bjöd solisten Sölve Kingstedt på utsökt och virtuost klarinettspel.

Flera bemärkta personers födelsedag för 100 år sedan, det vill säga 1907, uppmärksammades i konserten - Ulla Billquist, Zarah Leander och Astrid Lindgren - genom att konsertens sångsolist Eva Magnusson bjöd på Min soldat, Ulla Billquists största framgång, Stockholm blir Stockholm, som Zarah Leander sjöng i en Stockholms-revy år 1930, och genom att i anslutning till välkända och älskade melodier mycket inlevelsefullt recitera en fascinerande berättelse av Astrid Lindgren.

För strålande instrumentalinsatser i konserten svarade också trombonekvilibristen Torgny Nilsson i till exempel Anthem från Benny Anderssons och Björn Ulvaeus musikal Chess och i Tommy Dorseys signaturmelodi I'm Getting Sentimental Over You komponerad av George Bassman.

(Text och bilder©: Bo Magnusson, Allegro Musik)
Karlberg2007-11-18_02.jpg
Presentatör Bo Magnusson, sångsolist Eva Magnusson och klarinettsolist Sölve Klingstedt

Sidan publicerad/ändrad 2009-09-19 kl. 21:03 av System user.