Ungdomarnas rekryteringsdag, 2008-09-07

Höstens ungdomsverksamheter inleds med den stora rekryteringsdagen på Livgardet. I år hölls den söndagen den 7 september med förberedelser dagen före. Då samlades avdelningschefer och instruktörer med sina högrekursare för att förbereda för söndagens väntade anstormning av intresserade femtonåringar. Hela lördagen ägnades åt dukning och repetitioner av förevisningar på fem stationer. Tält restes för att ingå i förevisningen – och för övernattningen mellan lördag och söndag.
På söndagsmorgonen var det tidig revelj, rivning av förläggning, frukost, avstädning och sedan uppställning och ytterligare förberedelser för stationerna med förevisningar. Varje station hade avdelat två ciceroner, som förde besökargrupperna mellan stationerna. Några ciceroner väntade redan på Kungsängens station och visade folk till bussarna.

Förevisningarna på de olika stationerna var imponerande. De besökande ungdomarna tittade andlöst intresserade på både allt som visades upp och på de tuffa förevisarna i gröna kläder. De fick se omhändertagande av skadade från en bilolycka och förevisning av sjukvårdsutrustning.

En tältförläggning med alla faciliteter för måltid och övernattning visades. Personlig utrustning visades upp och fick provas. En O-plats visades, när åskådarna väl hade upptäckt var den fanns. Den var välbyggd och maskerad och bakre delen såg riktigt lockande ut med sin sprakande stockeld och servering av tallbarrste.

Förevisning av de vapen som används i verksamheten (AK 4, AK 5 och Gevär 22 Hv) med lösskjutning och ”kläm- och känn-hörna” uppskattades.Thomas Eckered

Sidan publicerad/ändrad 2009-09-19 kl. 20:42 av System user.