Roslagsmarschen, 2008-05-30--06-01

Jobbig men givande helg för Väsby-ungdomar. Roslagsmarschen har åter genomförts för 29:e gången med värme och strålande sol.
I år fick funktionärerna stor hjälp av en grupp ungdomar från Väsbyavdelningen under ledning av ungdomsledaren Daniel Wagenius som annars finns på Sektion 3 batstaben i Hemvärnsbataljon Attundaland. Sammanlagt var det fem ungdomar och tre funktionärer varav tre ungdomar avlade soldatprov.

Ungdomarnas uppgifter var att resa tält på fredagen och ta ner dem på söndagen samt att se till att det fanns värme i tälten, sätta igång grillen på lördagskvällen och serva gångarna. I gengäld fick de under lördagen utbildning i Sjukvård/kamrathjälp, RA180-utbildning omfattande hur man upprättar en station samt kryptering.

Efter middagen på lördagen fick de lära känna den nya dockan för hjärt-/lungräddning (HLR) som har engångslungor och byts ut efter varje övning. På söndag morgon strax efter starten fick jag en pratstund med Filip Grönlund innan de började ta ner tälten och städa området.

Hur har du upplevt den här helgen?
- Det har varit roligt och intressant. Speciellt tejpa fötter har fått en ny betydelse. Det finns så många dåliga sätt att göra det på.

Vad tycker du har varit roligast?
- Det roligaste var soldatprovet.

Kommer du att fortsätta framöver.
- FBU – självklart!

Tror du att du kommer hit nästa år också?
- Ja, jag kommer tillbaks om ingen annan övning är förlagd den helgen som krävs för min utbildning.

Vad tycker du har varit bäst och viktigast denna helg?
- HLR-utbildningen (Hjärt-/Lungräddning) var meningsfullt och är bra att kunna.

Filip anslöt sig till kompisarna för att ta ner tält, lasta packning och städa området. Alla ansåg att dessa ungdomar gjort ett jättebra jobb och de själva var nöjda med helgen.

Agneta Cedervall


Sidan publicerad/ändrad 2009-09-19 kl. 20:42 av System user.