Utlandsstyrkan i Afghanistan (föredrag)

Internationellt tema när HBR tog täten
Utbildningsårets start, gav mersmak och inspiration att söka internationell tjänst samt att ordna fler intressanta föreläsningar på hemmaplan. Först ut med färska erfarenheter och nyheter från Afghanistan var Kn Anders Lundgren från Fallskärmsjägarskolan. Med gedigna kunskaper om landets historia, kultur, religion och folkgrupper skildrande kapten Lundgren målande sina upplevelser med utlandsstyrkan i Afghanistan under 2006.

Nerv och närvaro

Kn Anders Lundgrens föreläsning mottogs med stora öron hos publiken som ivrigt tog till sig varenda stavelse och bild. Det var nerv och närvaro i föreläsningen som bygger på upplevelser som gruppchef för ett MOT (Mobile Observations Team) dess uppbyggnad, arbetsuppgifter och uppdrag. Föreläsningen var verkligen något extra och du som får en ny chans att höra Kn Lundgren föreläsning bör ta den.

Förmån med nytta

Anders Lundgren återvänder gärna till Afghanistan på ny mission, om det inte blir Afrika som även lockar. –Det är en förmån att få delta i utlandsmissioner och den senaste Afghanistanmissionen är till stor nytta för mitt arbete med att utbilda soldater hemmavid. –Jag har varit där, gjort det och har egna erfarenheter som hjälper mig att förmedla livsviktiga kunskaper till soldaterna på FJS avslutade kapten Anders Lundgren.

Unika kunskaper

Irma Palm, ordförande i Försvarsutbildarna Stockholms HBR-förening slog an samma ton och tackande för en unik föreläsning. –Du har gett oss en fantastisk, intressant och detaljrik skildring av landet, uppgiften som soldat och Sveriges uppdrag. Det är unika kunskaper som vi inte kunnat få ta del av på annat sätt. Med ett stort tack och kram till kapten Anders Lundgren avslutade Irma Palm årets första utbildningsinsats för Försvarsutbildarna
Bo Eriksson
AfghanistanForedraget.JPG

Sidan publicerad/ändrad 2009-09-19 kl. 20:42 av System user.