Skaraborgs ungdomar försvarade titeln!

Ungdomar från Försvarsutbildarna Skaraborg lyckades för andra året i rad ta hem totalsegern i rikshemvärnschefens tävling för hemvärns- och försvarsutbildarungdom. Tävlingen avgjordes på Hemvärnets stridsskola i Vällinge utanför Södertälje. Skaraborgarna representerades av Henrick Sirén, Hannes Sirén, Signe Svensson och Aron Svensson. Lagledare var Sebastian Sirén.
Foto på segrande laget

          Från vänster: Sebastian Sirén lagledare, Henrick Sirén, Hannes Sirén, Signe Svensson och Aron Svensson

Årets lagställning är den samma som föregående år då Skaraborgarna också var totalsegrare. Tävlingen genomförs årligen och omfattar ett antal grenar av typ fälttävlan - exempelvis skytte, avståndsbedömning, sjukvård och poängorientering.

Totalseger och grensegrar

Laget från Skaraborg vann både huvudtävlingen totalt och gruppen mixade lag.
- Det är särskilt kul att vi blev totalsegrare med ett mixat lag, framhåller lagledaren Sebastian Sirén som också har en bakgrund i Försvarsutbildarnas ungdomsverksamhet.

Utöver totalsegern tog Skaraborgarna hem följande grensegrar: målupptäkt, poängorientering, budkavleorientering och biathlon.

Vid hemkomsten mottogs segrarna av förbundsungdomsledaren Jimmy Bengtsson och förbundsstyrelseordföranden Hans Ingbert, vilka gratulerade till en strålande insats.

Ungdomsverksamheten

Försvarsutbildarnas och Hemvärnets ungdomsverksamhet syftar till att väcka intresse för Försvarsmakten och dess olika verksamhetsgrenar. Flera som börjat som ungdomar har fortsatt som anställda vid Försvarsmakten eller efter grundläggande militär utbildning fortsatt som soldat eller specialist i hemvärnet. Utbildningen genomförs som fyra 80-timmarskurser där man genomför en per år, uppdelat på fyra helger. Utbildning sker inte i strid, utan syftar till att ge en insikt i militärlivet genom olika fältövningar, banskytte och ledarskapsträning.

Sidan publicerad/ändrad 2012-09-03 kl. 19:34 av Jörgen Öberg.