Nyhetsbrev Mars 2010RSS

Nyhetsdatum: 2010-03-23
Nu när försvaret inte längre kommer att ha samma numerär ökar sannolikt behovet av personal som hjälper till på övningar. För att utreda frivilligas möjligheter att hjälpa till med detta så har Försvarsutbildarna fått i uppdrag att utreda förbandens behov av frivilligklossar.
Nyhetsdatum: 2010-03-23
Det är tidig morgon, strax före åtta, i mitten på januari. Platsen är Ånns kursgård. Det är kolmörkt ute, cirka 10 grader minus. ”Givakt” kommenderas – och så bryts tystnaden av de spröda tonerna från trumpetaren som från altanen spelar flaggsignalen. Den svagt belysta flaggan går i topp. En ny dag för Fältartisterna har börjat.
Nyhetsdatum: 2010-03-23
Vecka 11 genomförde hemvärnets Stridsskola en skjutinstruktörskurs enligt den nya utbildningsplanen för bland annat skjutning under förflyttning.
Nyhetsdatum: 2010-03-22
Häromdagen var den stora förstanyheten att Försvarsmakten skulle organisera om sina förband och utbildningsgrupper. Förmodligen var det efter att Försvarsmakten lämnat sitt budgetunderlag, där detta framgår. Det är för övrigt ingen nyhet för den som följer utvecklingen inom Försvarsmakten. Anledningen till att det inte förekommer i den allmänna diskussionen nu, är att politikerna inte ha vill den diskussionen inför höstens stundande val. Det är väl känt, när Försvarsmaktens etableringar runt om i landet är föremål för nedläggning, att det blir ett förfärligt rabalder även i djupaste fred.
Nyhetsdatum: 2010-03-17
Försvarsutbildarna kommer denna sommar att genomföra utbildning för förenings- och förbundsfunktionärer under vecka 31 vid Tylebäck kursgård.
Nyhetsdatum: 2010-03-17
I samband med Kronprinsessan Victorias bröllop den 19 juni kommer Försvarsutbildarna att delta i häckbildning.
Nyhetsdatum: 2010-03-17
Det pratas väldigt mycket om ungdomars betydelse och att framtiden ligger i att attrahera ungdomar för rekrytering till Försvarsmakten men vad vet vi om ungdomarna egentligen. För att förbättra vår kunskap kommer Försvarsutbildarna att bilda ett ungdomsråd.
Nyhetsdatum: 2010-03-17
I april genomförs en stor internationell övning med närmare 1 000 deltagare från flera olika länder.
I övningen deltar Försvarsutbildare i Media, CBRN och assistentbefattningar.
Nyhetsdatum: 2010-03-17
Försvarsmakten har nu lämnat över sitt budgetunderlag till regeringen. I underlaget så uttrycker man att personalförsörjningen är den enskilt viktigaste och svåraste uppgiften. För frivilligheten lyfts förändringar i organisationsbidrag fram.
Sidan publicerad/ändrad 2010-03-03 kl. 11:19 av Anna Karlsson.