Försvarsmaktsdag i Borgholm 1/8

Uppvisningarna var uppskattade och trots värmen blev det en lyckad dag. Även rekryteringsmässigt verkar det ha gått bra. Flera "civila" ungdomar visade sitt intresse och vi hoppas nu på några nya medlemmar.
Torsdag den 1:e augusti kommer försvarsmaktens uppvisningsgrupper till Borgholm. Ölands FBU-ungdom kommer att delta i festligheterna med bl a rekryteringsinformation och som parkeringsvakter. Givetvis kommer det även att bjudas möjlighet för deltagande medlemmar att se de olika evenemangen. Tyvärr så har vi inte lyckats skicka ut några kallelser till denna "träff", men vi försöker istället att ringa runt till alla medlemmar. Även ungdomar som har "gått ur tiden" är välkomna.

Arméns fältbageriär försvarets enda enhet som kan försörja tusentals personer dagligen. Detta bilburna fältbageri klarar att förse drygt 30 000 soldater med bröd - varje dag.

Arméns lejonär ett team från Skövde med medlemmar ur bl a FMCK. Gruppen genomför en professionell mc-uppvisning. Körning på bakhjul, körning över rullande bil, hopp genom brinnande ringar, m.m.

Vingarnabjuder på en mycket avancerad helikopteruppvisning. Höjdhopp, prestandaflygningar, personal- och materieltransporter. Deltar gör yrkesofficerare från Östgöta helikopterbataljon (4. hkpbat).

Team 60bildades 1976. Namnet kommer av att de flyger SK60 (Flygvapnets Saab 105). SK60 är ett tvåmotorigt skol/sambandsflygplan med attack- och spaningskapacitet (SK60A-E). Flyguppvisningen börjar 18:00.

Team Culinarhar P7 i Revingehed som sin bas. Alla rätter som gruppen erbjuder är komponerade för att kunna tillredas under fältmässiga förhållanden, med den utrustning som normalt ingår i fältförbanden. Gruppen kommer att ha mat till försäljning.

01-team60-split.jpg
Team 60
02-armens_lejon.jpg
Arméns lejon
03-armens_lejon.jpg
Arméns lejon
04-armens_lejon.jpg
Arméns lejon
05-armens_lejon.jpg
Arméns lejon
08.jpg
Arméns lejon
13.jpg
Arméns lejon
14.jpg
Arméns lejon
15.jpg
20.jpg34-fallskarm_flagga.jpg
Fallskärmshoppare med svensk flagga
35.jpg
Fallskärmshoppare
36.jpg
Fallskärmshoppare
38.jpg
Fallskärmshoppare
39-fallskarm_landning.jpg
Fallskärmshoppare landar
40-fallskarm_flagga.jpg
Fallskärmshoppare med svensk flagga
43.jpg45-berg_karlsson.jpg
Vårt rekryteringsbord. Berg och Karlsson bl a.
46-berg.jpg
Berg
47-grohn.jpg
Furir för en dag
48-barn.jpg
Tältet var omtyckt bland barnen
49-karlsson.jpg
Karlsson bl a.
50-genomgang_karlsson.jpg
Genomgång
nybro-06-team60.jpg
Team 60 (i Nybro 3/8)
nybro-99-hkp9_baklanges.jpg
Hpk9 vänder i farten och flyger baklänges (i Nybro 3/8)
Sidan publicerad/ändrad 2009-09-19 kl. 21:48 av System user.