Ungdomsverksamhet

 
fbubilder3.jpg Försvarsutbildarnas ungdomsverksamhet är för dig kille/tjej som är intresserad av försvaret, vill lära dig grundläggande militär utbildning och ha större valmöjlighet inför framtiden. Inom ramen för vår verksamhet får du lära dig friluftsliv, överlevnad, första hjälpen, ledarskap, lära dig hantera gevär, (automatvapen från 17 år) och ett korrekt militärt uppträdande.

Exempel på detta är: spaning, skytte, försvarets radio materiel. Under övningarna kommer du att få känna på de ansträngningar som miltär tjänstgöring kan innebära, men också ta del av den kamratskapen som blir av att arbeta tillsammans under dessa förhållanden.

Utbildningen i Östersund bedrivs med bas på gamla F4 ute på Frösön. Möjlighet finns även att åka på centrala sommar och vinterkurser, där man möter försvarsutbildare från hela Sverige.

Medlemskapet kostar sextio kronor och sträcker sig ett helt år, men utbildningen och resor till och från kursorten står Försvarsutbildarna för.
 
 
 
Verksamheten syftar till att erbjuda ungdomar en seriös och meningsfull fritidssysselsättning enligt de regler som statsmakterna bestämt.
Verksamheten för ungdomar omfattar i huvudsak följande:
  • Grundkurser, fortsättningskurser och ledarskapskurser som ett startpaket för alla ungdomar.
  • Kurser och annan verksamhet har hög kvalitet och genomförs under ledning och ansvar av välutbildade och omdömesgilla ungdomsledare.
  • Ungdomarna får lära sig hur man uppträder och tar ansvar för sig själv och andra i naturen under skiftande förhållanden och årstider.
  • De får lära sig nyttiga kunskaper om sjukvård, överlevnad, ledarskap och att ta hänsyn och visa omsorg om kamrater och andra i sin omgivning.
  • Ungdomarna får information om Totalförsvaret, plikttjänstgöring och anställning inom Försvarsmakten.
 


 

 

Sidan publicerad/ändrad 2014-10-14 kl. 13:05 av Kristoffer Hellström.