Kursreferat genomförda utbildnigar 2009

Denna sida sammanställer kursreferat från våra kurser under 2009

Personalvård Rinkaby

Ett 80-tal hemvärnsbefäl ur 117. Hemvärnsbataljon var samlade helgen 24 – 25 januari i Rinkaby. Under lördagseftermiddagen genomfördes ett pass i personaltjänst under ledning av 4 instruktörer. Underlaget till de frågor som studerades kom ur en tidigare gjord enkät.

Exempel på frågor som studerades var: ”Hur lyckas jag sammansvetsa min grupp” och ”Vad är det som gör att min personal utvecklas”.

Som avslutning noterade varje deltagare tre personliga åtgärder i sin personaltjänst. Dessa åtgärder genomförs och återredovisas vid kompanivis samling till hösten.

PS. Denna kurs var ett beställningsuppdrag från 117.Hvbat.


Ledarskapsutveckling 25-27 september 2009

Vi var 6 hungriga deltagare som hade samlats till ledarskapsutvecklings kurs på Falsterbo kursgård i Höllviken den 25-27 september 2009. Klockan 18:00 på fredagskvällen startade kursen, med Anna och Anders som kursledare. Utan att tidigare ha träffat eller känt samtliga deltagare så blev man snabbt en i gänget, så efter bara en liten stund kände man samhörighet.

Kursens innehåll var mycket bra, och man fick många ”aha” upplevelser samt (tycker jag) insikt i hur man själv är som ledare. Det var många livliga diskussioner och högt i tak, vilket kändes naturligt eftersom kursen i stort sett var uppbyggd på detta sätt.

 

En sak som diskuterades mycket var på vilket sätt våra kallelser till övningar var utformade på. Naturligtvis kunde vi alla se, att vi gjorde många skolfel när vi skickade ut dessa till våra soldater. Här kommer en bättring att ske, och man önskar naturligtvis att alla chefer inom Hemvärnet tog sig möjlighet att gå på denna kurs, så att alla kallelser kunde formas på ett trevligt och förtoende ingivande sätt. Kursinnehåll, kursledare, material, elever, lokaler och förplägnad fick högt betyg och jag kommer att tala mig varm för denna kurs till mina brödrar i fält.

 

Sen skall man inte sticka under stol med att kursgårdens utbud på kvällsaktiviteter är förträffliga,

när Du kommer dit, skall Du absolut pröva deras spa, med bastu, bad och jacuzzi.

 

Bakom pennan, en mycket nöjd kursdeltagare.

Jan Hellman

 

 

 

 

 

Sidan publicerad/ändrad 2009-10-07 kl. 20:40 av Håkan Näslund.