Anders Björks medlemsbrev hösten 2008

Kriget mellan Ryssland och Georgien bekräftar behovet av ett modernt försvar!

Det krävs ett försvar som snabbt lösa sina uppgifter, med välutbildad och kompetent personal.
För att uppnå detta behövs bl a frivilliga krafter som som ställer sin kompetens och förmåga till förfogande, i syfte att säkerställa vårt lands frihet och oberoende.

Det finns idag inget storskaligt invasionshot mot Sverige, men med ett krympande
försvar inriktat på internationella uppgifter så sänker vi garden för att försvara vårt egna land. Detta kan – i värsta fall - locka en motståndare till en snabb och kraftfull militär insats,för att få en fördelaktig förhandlingssituation i en krissituation.

DU som medlem i Halmstads Försvarsutbildningsförening gör en god insats och visar att det behövs ett försvar även på ”hemmaplan”. Ni som har missat att betala in medlemsavgiften för 2008 får med detta brev ett inbetalningskort - ert stöd behövs för att visa att vårt land behöver försvaras. Ett kompetent och starkt försvar behövs inte bara i dag, utan även för att att trygga våra barns framtid.
Halmstad är 700 år gammalt, men det tog ytterligare 600 år innan att vår förening bildades.

Vi firar i år 95 år, vilket är en aktningsvärd ålder som vi är mycket stolta över. Vårt förbund, Hallands Försvarsutbildningsförbund, firade 100 år med en stor fest den 24 maj. Då genomfördes en mängd aktiviteter på Tylebäck kursgård . Under jubileumsfesten på kvällen var vi 300 gäster, och hela arrangemanget och festen blev mycket lyckat. Bilderna Du ser är tagna under jubileumsdagen på Tylebäck kursgård. Nu ser vi fram emot vår förenings 100-årsjubileum 2013.

Ni är varmt välkomna till föreningens höstaktiviteter - glöm inte att kunskap aldrig är tung att bära!
 

bild AB.jpg

Anders Björk

Föreningsordförande

(e-post)

 

 

Sidan publicerad/ändrad 2013-02-01 kl. 11:25 av Richard Nordell.