Dagbok årsstämma 2010

Fältartisternas Årsstämma den 2a mars 2010

I närvaro av hela 79 fältartister och specialinbjudna gäster kunde årsstämman 2010 gå av stapeln.

Vi hade samlats på Golden Hits i Stockholm där vi hållit till i många år.  Detta årsmöte började som vanligt med att vi lämnade över ”klubban” till Ingela Holmberg som inledde mötet och önskade alla välkomna. Jämte Ingela blev sittande sekreteraren Mats Hermansson vald att memorera mötet med hjälp av sin penna.

Detta årsmöte var lite speciellt eftersom sittande Ordförande Roland Rosenquist på egen begäran valt att lämna sin post som ordförande. Efter känsloladdade tal av både Ingela Holmberg, Vice Ordf. Bosse Andersson, Generallöjtnant Anders Lindström samt Generalmajor Berndt Grundevik kunde vår käre avgående ordförande både kalla sig Major och numera bära 2 extra medaljer på sin uniform. Förtjänstmedaljen i Silver samt Afghanistans Nato medalj. Av styrelsen fick Roland motta champagne, blommor och en champagnehink som var personligt graverad.  

Försvarsutbildarnas förtjänsttecken tilldelades undertecknad (Mia Löfgren) och förtjänstmedalj i silver till Johan Börstell samt vår vice ordf. Bo Andersson som fick motta förtjänstmedaljen i guld.  

Mötet flöt på bra och till ny ordförande valdes Kristoffer Appelquist.
Vi önskar Kristoffer varmt välkommen till vår styrelse och är säker på att det kommer att gå galant.  Vill även också passa på att önska Tomas Boström, Maria Johansson och David Jönsson (stämmans nyval) välkomna till styrelsen och då också tacka de avgående, Sophie Conte, Kin Grenholm och Henka Johansson för de år de har suttit med.
Det bjöds även denna kväll på mat, dryck och underhållning.  Ett hopplock av tjejer startade upp kvällen med skön hårdrock och under de fem låtar som spelades byttes det ut och tillkom medlemmar. Gruppen bestod mestadels från den senaste Kosovo resan, KS20. Efter deras sista låt bjöds det upp till jam och det var fritt fram för alla sköna ”fältisar” att rocka på. Självklart så tjatades det på Roland Rosenquist att gå upp på scen och rocka. Vilket skedde under förtjusning från alla håll och kanter.
Tack för en fin kväll.

Roland, Tack för fyra fantastiska år där du gett av dig själv med både hjärta och själ. Du är en fantastisk människa som består av så mycket kärlek och jag och vi alla är väldigt tacksamma och glada över att ha fått stå dig så nära. Lycka till.

/Mia Löfgren á styrelsens vägnar.

Sidan publicerad/ändrad 2010-10-14 kl. 10:28 av Tomas Boström.