Dagbok Ånn 2010

Under lednig av Mikael Jonsson, Leif Eriksson och Johnny Olofsson från I19 / Fältjägargruppen och våra egna instruktörer Linda Andersson, Mia Löfgren, Tomas Boström samt Görgen Karlehav genomförs Grundkurs för Fältartister i Ånn vecka 3 2010.

 Fredag 22 januari 2010

 Sista morgonen blev en stor hyllning till flaggan och spelades upp av samtliga blåsare under ett fartfyllt och glatt arr av reveljen.

Alla hjälptes åt att bära in utrustningslådorna i de stora Norgeburarna som skulle skickas till Uppsala, sedan var det dags för utvärdering och provskrivning för att sedan sluta efter lunch. De flesta flög hem men några tog också natt tåget. Tack för en fantastisk och givande vecka kära kollegor och kamrater.

 /ML


Torsdag 21 januari 2010

 Idag var det dags för Lucas Brynte att blåsa upp flaggan med sin trumpet och avlämningen stod undertecknad för. Vår ordförande tackade alla för konserten under gårdagen och önskade lycka till under den kommande skjutningen som skulle genomföras denna dag. Det kändes som om att alla tyckte det var lite blandat med skjutningen både lite läskigt och spännande till en början för att övergå till att tycka att det faktiskt är riktigt roligt. Efter den sista lektionen var det dags för avrustning av samtlig materiel och förberedelser inför kvällen. Den fina middagen med tälgstensbiff startade kl 18.30 och var fantastisk god sedan avnjöts glassen och hjortronen inne i puben innan kvällens underhållning kunde starta.

På jammet lite senare så gästades puben av vår ordförande under jubel. Kl 23.00 hjälpte alla till att rodda prylar ihop och packade i lådor. I morgon är det dags för hemfärd.

 /ML


Onsdag 20 januari 2010

Började i lite lätt panik då Lt. Boström höll på att glömma att det var han som skulle lämna av men efter 3 röda så var han på plats. Flaggan hyllades upp av trombonisten Mattias Henriksson och dagen kunde börja. Efter den dagliga Exercisen så var det dags för Görgen att ha sin första sjukvårdslektion. Görgen stängde dörren och började att prata. Då hör alla plötsligt hur ytterdörren smälls upp av våldsam kraft och vi hör ett högt vrål. Alla springer ut och där ligger Tomas med en simulerad yxskada i knäet. Tomas hade använt sig av låtsasblod så det såg riktigt läskigt ut. De första eleverna började att ta hand om Tomas och sedan kunde lektionen fortsätta med ett alldeles förträffligt diskussionsunderlag. Efter lunchen stod det vapentjänst på schemat och eleverna fick bekanta sig med AK5C som skulle användas i den kommande skjutningen. På kvällen var det dags för den stora konserten som skulle hållas i Duveds kyrka så vi hade tidigarelagt både lunch och middag så att vi skulle hinna i tid. Vid 17 tiden var alla på plats i den stora vackra träkyrkan och kunde genomföra en soundcheck av prylarna. Man är ju van att en kyrka har en väldig akustik men denna var som sagt i trä och behövde lite hjälp på traven. När det var dags för insläpp av publiken får vi en glad överraskning i form av vår ordförande Roland Rosenqvist som dyker upp tillsammans med Fältreg, Henka Johansson. Konserten kunde börja och vi inledde med Uno Sveningssons " I en annan del av världen" som har blivit lite av fältartisternas egna lilla melodi. Konserten förflöt bättre än väntat och blev helt fantastiskt bra.

De ca 250 personerna i publiken kändes mer än nöjda och kollekten som denna dag gick till de drabbade på Haiti var överfull. Efter konsert var vi alla bjudna till prästen och hans fru i prästgården. Vilket vackert hem. Där bjöds det på juice, vin, öl, ost och kex. Mycket trevligt.

Sedan bar det av hemåt i den beställda bussen. Tack för ett kanonjobb fältartister.

/ML


Tisdag 19 januari 2010

 Flaggan spelades denna morgon upp av Per Engström på trumpet och Kapten Andersson lämnade av till Kapten Olofsson.

Efter lektionen i folkrätt så var det dags för att ha den första fältartistlektionen som hölls av Andersson och Löfgren. Många frågor blev ställda som förhoppningsvis också fick bra svar.

Idag genomfördes den trevliga utflykten till berget Vallrun under ledning av Mikael Jonsson. Dit tog de sig med bandvagn under stort jubel. Denna dag var tyvärr lite dimmig så de kunde inte se ut så långt de önskade över bergtopparna. På berget inmundigades det även en god lunch i form av Gulaschgryta och vitlöksbröd. När de satt där och mumsade så tittade även solen fram en smula och det var mycket vackert. På kvällen så hölls en ny show och efter det sedvanliga Jammet.

 /ML


Måndag 18 januari 2010
Den mörka och kyliga morgonen påbörjas med sedvanlig flagghissning, samt revelj framförd av Henrik Nordén på saxofon, mycket bra. Kapten Karlehav lämnade av till Kapten Olofsson och vi följde flaggan med blicken tills den nått sin topp.

Sedan var det dags för eleverna att ha den första lektionen i exercis. Det är mycket att tänka på när man skall gå och stå inom försvarsmakten. Fullspäckat schema med säkerhetsupplysning, värdegrund och mer exercis avslutas lite tidigare så att det blir lite mer "reptid" över till eleverna.

 

20.00 började showen som idag hölls av Anders Kedhammar och Jessica Sjöholm. Jag tror att alla var uppe och det bjöds på musikalitet efter musikalitet. Idag fick även vår käre trubadur Thomas "Berkan" Bergqvist lite komphjälp av Eric Metall och Conrad Blomqvist på sina visor. Vi är oerhört glada över att "Berkan" är här hos oss och vi hoppas att han under veckan bjuder på många fler av sina låtar såsom "hemåt det bär" och "basker blå". Berkans historier och visor tåls att lyssnas på mer än en gång skall ni veta. Thomas fick även äran att avsluta kvällen efter att Anders Kedhammar kört sin låt "Åh Åh vad det är..." under förtjusta utrop och allsång från publiken. Tack alla ni för i kväll!!

Ni är fantastiska!!!

/Mia 


Söndag kväll.

Efter uthämtning av uniformer så var det dags för det första lektionspasset där kursledarna hälsade alla välkomna.

Det var sexton stycken nya fältartister som satt och lyssnade och man kunde se hur de sög åt sig all information som ett gäng blodtörstande myggor..

Avslutningsvis så gick Görgen igenom hur man skall bära sin uniform på rätt sätt med Tomas som modell.

20.00 startade kvällens underhållning och det var instruktörerna Linda Andersson Mia Löfgren och Görgen Karlehav som körde igång det hela med hjälp av några av de nya förmågorna. Efter den lite kortare showen bjöds det upp til Jam... Och det behövdes inte sägas två gånger utan det fullkomligt vällde in spelsugna, nyblivna fältartister. Man upphör aldrig att fövånas, vilka sköningar!

En riktigt bra start på den kommande veckan.

/ML
Söndag 17 januari 2010

En strålande sol, -19 grader och ett gnistrande vinterlandskap är vad som möter vinterkursens deltagare år 2010. De sista förberedelserna faller sakta men säkert på plats och förväntningarna är höga på den kommande veckan.

 

Vi håller er underrättade efter hand.

 

Kursinstruktörer

Mia Löfgren, Linda Andersson, Tomas Boström, Görgen Karlehav

 

 

 

 

 

Sidan publicerad/ändrad 2010-10-14 kl. 10:28 av Tomas Boström.