Mia Löfgren ledde gruppen som uppträdde på Pridefestivalen i samarbete med Försvarsmakten

 

Gruppen bestod av:

Mia Löfgren - Fältregissör Sång
Ellinor Asp - Keyboard Sång
Mikael Lundstedt - Bas, sång
Linda Gustafsson - Trummor
Sophie Conte - Gitarr, körsång
Christoffer Gustafsson - Ljudteknik

 
Gänget med försvarsminister Karin Enström och ÖB Sverker Göransson som gick med i paraden.  

 

Prideparaden 2014


Tidigt på morgonen den 2 aug samlades vi i korsningen Torkel Knutson/ Hornsgatan bredvid vår lastbil med plats 70 i paraden. Solen stekte och vi laddade m vatten. Christoffer hade riggat dagen innan då vi andra repade så det var bara att fylla på med instrument i alla former och sen soundchecka. Runt omkring oss dunkade det från diverse utsmyckade fordon och stämningen var på topp.
Apropå utsmyckning så var det premiär för vår helt nya "Fältartistbanderoll" som vi fixat med hjälp av den talangfulle Ellinor Asp. Jag har verkligen saknat en sådan under många år så det var verkligen på tiden att vi äntligen gjorde slag i saken.

Lite innan avfärd dök ÖB Sverker Göranson, Försvarsminister Karin Enström och Försvarets pressekreterare och tillika Fältartist Jesper Tengroth upp för att medverka i paraden tillsammans med övriga soldater och officerare.

Sen drog paraden och vi igång och det blev ett enormt drag där vi fullkomligen "flög" fram.
Alla maxade verkligen och gav allt!! Vilka fullblodsproffs! Vi mötte också många andra Fältartister efter gatan som hejade på oss, underbart !!
Nästan framme i mål så fick Elverket " soppatorsk" och vi fick köra handklapp och tjo och tjim resten av resan men det gick det med. Är man i fält så är man!

Vilken dag!

Tusen tack till Försvarsmakten och alla medverkande och ett särskilt tack till Linda, Sailor, Ellinor, Sophie och Christoffer. 

Jag är stolt över att vara fältartist!

// Mia Löfgren.

Sidan publicerad/ändrad 2014-10-18 kl. 09:52 av Tomas Boström.